Spinning

aOnz7JccRfe+kfeRU6J1jw
Mine tre første forsøk (Corriedale ull)

Høsten 2018 tok jeg ett kurs i «Lær å spinne med håndtein», og jeg ble sååå bitt av basillen! Kurset ble holdt av min spinneguru Marianne, og vi fikk tre forskjellige typer ull og en håndtein (den til venstre i bildet over) på kurset.

Det er utrolig moro å spinne sitt eget garn, og timene flyr av sted når jeg setter meg ned.

En uke etter kurset kjøpte jeg denne håndteinen fra Ashford, den veier litt mindre enn den vi fikk på kurset og da er det lettere å spinne tynnere tråd.

Gy+AWDYxTFWcWbYMoVo3gA
Merinoull med 25% nylon fra Undercover Otter

I vår bestemte jeg meg for å delta i «Tour de Fleece» som arrangeres over hele verden under Tour de France, og det var en veldig bra avgjørelse – om jeg må få si det selv! Jeg ble så mye bedre, kunne se fremgang dag for dag, tråden ble mer og mer jevnt spunnet ettersom dagene gikk, jeg fikk mengdetrening, og det var akkurat det jeg trengte.

Til bursdagen min i august i år ønsket jeg meg bidrag til elektrisk rokk, og nå venter jeg utålmodig på at min nye favorittbutikk på internett spinnvilt.no skal få de i lageret sitt igjen. Det har nemlig vært utsolgt siden jeg begynte å kikke etter den.

7oBwDp4mTnWkA%Cm09VJEA
Det er stor forskjell på spinningen på dette bildet og den hvite tråden over. Betydelig tynnere og jevnere her.

Jeg spinner ikke fort, så det ble 54 gram av denne gøyale fiberen fra Undercover Otter under Tour de Fleece. Ullfletten kjøpte jeg på Edinburgh Yarn Festival i år, og den er på 107 gram totalt. I høst har jeg spunnet litt nå og da på den.

Målet er at hele denne herlige fargeklumpen med ull skal bli spunnet på håndtein, og deretter bli strikket til sokker!

Klem fra Hege!♥️

2 kommentarer om “Spinning

    1. Tusen, tusen takk Marianne! Det er virkelig koselig å høre!🥰
      Det er en så utrolig gøy hobby! Jeg hadde jo aldri trodd det skulle være så moro å spinne sitt eget garn, men det er noe med å ta del i hele prosessen fra ull til ferdig plagg som er utrolig fascinerende!🤩

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s